Ultima Powerflex TS! Tapered Leaders voor het Karpervissen!

powerflex-ts-productEén van de innovatieve producten die ook tijdens de shoot van eergisteren, zie blog, is besproken zijn de zogenaamde tapered leaders van Ultima. De Powerflex TS!

Een product wat natuurlijk als achtergrond de strandvisserij heeft. In deze visserij worden dit soort leaders al jaren gebruikt en ook daar staat Ultima zijn mannetje. Maar nu komen zij dus met dit soort leaders voor het karpervissen!

Kort gezegd moet je een tapered leader als een gewone leader zien maar dan iets langer en niet overal even dik maar oplopend van dun naar dik. Het dunne uiteinde bevestig je aan je hoofdlijn en aan het dikke uiteinde komt je loodmontage en onderlijn.

Zo heb je gelijke kracht, qua dikte, bij de verbinding van hoofdlijn en het begin van deze 15 meter lange leaders! Zo lang? Ja, zo lang. Eigenlijk moet je een dergelijke leader als zijnde een voorslag zien. Lang genoeg en dik genoeg. Zeker op de plaatsen waar deze als eerst kan doorschuren of breken! En dat zijn vaak de eerste meters vanaf de haak gezien.

Wat valt er dan uiteindelijk nog meer te vertellen over de Powerflex TS leaders van Ultima? Dat zij in drie diktes verkrijgbaar zijn voor het karpervissen en dat er vijf leaders op één rol zitten. Iets wat overigens zeer handig is om te weten is een tip die mede Ultima-consultant Roald aan mij meegaf. Aangezien het er vijf zijn kun je dus met één rol al je hengels doen. Drie om te vissen en bijvoorbeeld je peilhengel en spodhengel.

Handig toch!

Voor meer info kijk dan even op de site van Ultima:

http://www.ultimauk.com/

Lees ook:Ultima heeft het in huis! Hoofdlijn, voorslag- en onderlijnmateriaal!
Lees ook:Kant en klare karperleaders zijn in!
Lees ook:Ultima website Benelux volop online!!
Lees ook:Ultima Powercarp: De meest verkochte hoofdlijn ter wereld!
Lees ook:Ultima & Bivvy TV scoren keihard bij karpervissers wereldwijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.