Nieuw bij Hornbach: Kinderaquarium!

In de vorige blog van vandaag kon je al lezen over het speciale aquarium voor kinderen wat bij Hornbach verkrijgbaar is.

Werkelijk een perfect “product” waarbij je kids zelf leren hoe zij dit aquarium plus “bewoners” moeten onderhouden. Lees hier onder alles over deze “nieuwkomer!”

“Ik denk dat ik er zelf ook eentje gaat halen!”

Ouders die geen dagtaak willen hebben aan de huisdieren van hun kinderen, kunnen opgelucht ademhalen. Bouwmarktketen Hornbach biedt een handig alternatief: een speciaal mini-aquarium. Hier kunnen kinderen zelf hun onderwaterwereld creëren én onderhouden. Medewerkers van Hornbach geven van 2 t/m 26 februari speciale demonstraties, waarbij ze bijvoorbeeld laten zien hoe je zoutwaterkreeften kweekt.

“Vroeg of laat willen de meeste kinderen een huisdier dat ze zelf kunnen observeren en verzorgen”, verduidelijkt Michel van Slingerland, van Hornbach Nederland. “Maar vanwege ruimtegebrek of de angst dat zij al het werk zelf moeten doen, zijn veel ouders huiverig om zo’n kinderwens in vervulling te laten gaan. Dit mini-aquarium biedt kinderen de kans om verrassende ontdekkingen te doen, terwijl de ouders hun kroost zelf verantwoordelijkheid laten nemen voor de verzorging van de planten en dieren.”

Biotoop voor dwergkreeften, garnalen en slakken
De totale inhoud van zo’n aquarium is 20 liter. Voor de kleintjes is het eenvoudig om zelf de stenen, wortels en planten (zoals oorkruid, ludwigia of mosbal) in het aquarium te plaatsen en zo een complete onderwaterwereld te creëren. Ook het filter en het licht zijn snel en gemakkelijk aan te brengen. Na twee weken wordt het echt interessant, wanneer de dieren hun intrek in het aquarium mogen nemen. De biotoop is met name geschikt voor dwergkreeften, garnalen en slakken. Deze dieren worden maximaal twee tot drie centimeter groot en kunnen daarom gemakkelijk in een klein aquarium overleven. Tijdens het observeren van het aquarium valt er bovendien van alles te onderzoeken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld de pH-waarde en de temperatuur van het water controleren, de dieren onder de loep nemen of planten en meststoffen in het aquarium doen.

Handige informatie
Elke zaterdag (om 14.00 uur en om 15.00 uur) in februari staan de ‘Tuinidee-stands’ in de bouw- en tuincentra van Hornbach in het teken van het kinderaquarium. Ouders en kinderen krijgen hier handige informatie over alles wat er komt kijken bij het inrichten en onderhouden van de onderwaterwereld. En tijdens het prijzenspel kunnen de kleine aquariumhouders nuttige dingen winnen voor hun onderzoeksproject.


Lees ook:Speciaal kinderaquarium bespaart ouders tijd en moeite‏!
Lees ook:Reusachtige Koi-Karper!
Lees ook:Hollands Next Koi-Karper Model!
Lees ook:Uit Japan? Koikarper om de hoek!
Lees ook:Prijsvraag: Doe mee & Win de DVD-Box en het Boek: Oceans!

2 reacties op “Nieuw bij Hornbach: Kinderaquarium!

  1. karpermars

    Mooie bak om garnalen te kweken en mee te gaan voeren Flix….stonden hier bij de Hornbach vanmiddag al 35 karpervissers in de rij…de Shrimpinvasie gaat beginnen man.
    Morgen iets over winegums en kauwgomballen ?Hahaha……zie je zaterdag gozer…met of zonder garnalen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Heren ff zonder gekkigheid…uiteraard niet mijn bedoeling en nu je t zegt komt t me ook ergens vaag terug aangezien ik het boek zelf meerdere keren, van voor naar achteren ben door geweest, maar het gaat idd niet om de persoon of om iemand voor lul te zetten….

      Gewoon de foute poses, achtergronden en kledij…..maar goed dat komt in de blogs zelf ook naar voren….en wie weet hoe ze lachen als ze foto´s van mij zien….:-)over 100 jaar….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.