Hengels Hoog! Lijnen ijsvrij…

wintrrrJe hengeltoppen zijn belangrijk! Vaak zie je hier al enige vorm van beetindicatie op voor er ook maar één piep of belletje afgaat! Zeker op dressuurwater en bij wantrouwige karpers  is dit het geval. Tel er dan ook nog eens bij op dat het winter is en het wordt er helemaal niet makkelijker op.

De vissen azen nog minder en liggen praktisch stil. Elke tik die je nu op je top zou krijgen moet je dan serieus overwegen als een gemiste aanbeet. Tenzij je er op aanslaat! Belangrijk is het dus om, vooral in de winter, goed te kunnen zien wat je toppen doen.

Natuurlijk gebeurt dat ook uit een vrij passieve houding. Maar met een kacheltje en warme chocomel hou je het lang uit. Zorg dus dat je op je toppen kunt kijken en dat je hengels niet ergens om een hoekje staan maar vol in het zicht. Dit kan je het beste doen door je hengeltoppen omhoog te richten op de steunen of rodpod.

Denk ook aan ijsvorming! Dit gebeurt als eerst in de kant en op de ondiepe stukken. Zit je dus met je hengeltoppen direct, in de kant, naar beneden te vissen heb je kans dat je lijnen vast komen te zitten. Hou die toppen dus hoog in de winter!

Lees ook:Winter-haak-aas-Dip!
Lees ook:Weg met die winter!
Lees ook:Disco-verlichting op je hengeltoppen!
Lees ook:Nederlandse Snoek van 117cm !!
Lees ook:Nooit meer koud? Warmtekleding.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.