Met de Mossel op Karper, Brasem en ander “gespuis!”

Mossels zijn een lekkernij voor veel vissen die in zoetwater vertoeven. Denk bijvoorbeeld aan driehoeksmosseltjes en zwanemosseltjes! Nou kan niet elke vis, meestal alleen Karper, deze “krengen” kraken! Maar goed na het kraken van deze harde schaaldiertjes blijft er altijd wel wat over aan kruimels voor de ook aanwezige witvispopulatie die zo echt wel wat mee kunnen snoepen! Het zou dus handig zijn om hier gebruik van te maken! En raad eens….Juist dat kan! En nee je hoeft ze niet eens zelf te “plukken” onder water! Oké het is wel een optie maar een hels karwei. En je kan meteen een doosje pleisters mee brengen aan gezien deze “hapjes” vlijmscherp kunnen zijn! Geen echte aanrader dus.

Wat in dit geval wel een echte aanrader kan zijn is het gebruik van Mossels uit blik! Geconserveerde mossels dus. Een andere optie is nog het kopen van wat mossels bij de lokale visboer. Toch ook weer vrij prijzig en niet altijd op voorraad. Buiten dat kan je deze dan ook weer niet lang bewaren en moet je ze dus eigenlijk wel meteen gaan gebruiken! Mossels uit blik is dus een verstandige keuze, qua houdbaarheid, plus ook de enige variant waar ik het nu over wil hebben!

Maar goed hoe kom je hier nu aan is dan de “hamvraag” uiteraard! Ga eens gewoon op zoek in de lokale supermarkt of toko en dan kom je al een heel eind! Een andere optie is het aanschaffen van het “Real Musselmeat” van Prologic/DD-bait.  Dit merk heeft namelijk ook de schaaldiertjes in hun aas-assortiment zitten waar je heel wat trucjes mee uit kan halen om wat moois te vangen.

Wat ik zelf graag doe is het opmengen van de mossels met wat droog grondvoer of verkruimelde boilies. Gebruik wel het vocht dan wat er bij de mossels in het blik zit om het een beetje “vastigheid” te geven. Wat pellets of ander klein grut zoals bijvoorbeeld maïs is ook nog een optie als extraatje! Hierbij geldt ook weer dat het vocht van de maïs er gerust bij mag! Maar pas wel weer op hier mee. Teveel maakt er weer een papzooitje van en het is wel de bedoeling dat je er hier na wat mooie mosselballetjes van kan draaien! Juist! Dat is de volgende stap in dit proces. Want deze balletjes zijn makkelijk bij te voeren met de katapult of gewoon met de hand als de afstand niet te ver is. Een andere optie is natuurlijk uitvaren en bijvoeren op je stek of het gebruik van een radiografisch voerbootje als je deze tot je beschikking hebt!

En ja het resultaat is dan precies op het plaatje hier naast na het nodige kneedwerk. Superattractieve voerballen die stevig genoeg zijn om weg te zetten en ook een behoorlijke lange duur hebben voor dat zij totaal uit elkaar vallen. Geen vis die daar om heen zwemt. Nee, eerder er recht tegenaan!! Noem het een frontale mossel-bal-botsing! Ten slotte kan ik je nog een leuke tip meegeven voor als je geen boot tot beschikking hebt en toch nog op een aardige afstand wil vissen! Gebruik dan eens een method-feeder en kneed gewoon daar je deeg om heen! Als haak-aas kan je trouwens van alles gebruiken. Mijn voorkeur met deze ballen bedraagt een fluor pop-up of een donkere mossel-pop up-boilie! Deze “hangt” dan net boven de ballen als zij uit elkaar zijn gevallen en kan bijna door de aanwezige vis niet onopgemerkt blijven!

Doe is gek! Neem wat blikken mee de volgende keer en ga er mee aan de slag! Dan kunnen de eerste “Mossel-Karpers, brasems of ander zwemmend gespuis nooit ver weg wezen! Succes en veel “Mosselpowerrr” toegewenst!

 

 

 

 

 

Met een zeer vriendelijke mosselachtige groet,

Felix van der ( Mossel ) Marel!

Lees ook:Zeker weten!?
Lees ook:Nederlandse Karper last van ijslaag op ondiep water!
Lees ook:Mossels voor grote Karper!
Lees ook:Kant en klare karperleaders zijn in!
Lees ook:Zeelt gaat voor Zoet & Rood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.