Meerval-String!

Ja en als je nu dacht dat deze blog over een string ging, gemaakt van een meervalvelletje, dan moet ik je helaas teleurstellen. Zover zijn we, gelukkig, nog niet. Nee, deze blog gaat over het “stringen” van Meervallen. Of m.a.w. het veilig vastmaken van een Meerval als je deze in het donker vangt. Hoezo dit? Ten eerste kan je zo een mooie foto maken als het licht wordt en het is de enige veilige manier om te doen! Iets wat mijn goede vriend Jason Cann hier op de foto laat zien! Het werkt eigenlijk

vrij simpel maar je moet het wel durven. Bij een groot exemplaar gaat je arm namelijk flink, tot aan je elleboog toe, die monsterbakkes in. Geen probleem overigens als je maatje de bek iets openhoudt. Steek vervolgens het uiteinde van een touw de bek in, haal deze door de kieuwen terug en maak dan met een flinke knoop dat uiteinde aan het overige stuk touw vast.

Nu kan je bijvoorbeeld aan een boom de Meerval vastmaken. Zorg wel dat het touw lang genoeg is en de Meerval op niet te ondiep water ligt. Bewaarzakken zijn uit den boze want hier kan je een Meerval echt niet in stoppen! De Meerval kan dan namelijk deels de zak, als het ware, naar binnen zuigen en zo stikken! Hou dit dus in acht als je ooit zo’n monster vangt en deze een “string” wil aanmeten!

Lees ook:Het gebruik van PVA: Een string of een zakje?
Lees ook:String of Zakje…???
Lees ook:Vissen in Nederland op Meerval doe je natuurlijk met een Meerval-Matras!
Lees ook:Monster Meerval!
Lees ook:E.H.B.M. Eerste Hulp Bij Meervalvissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.