Verandering van spijs…doet eten!

Vaak hoor ik om mij heen en aan de waterkant de vraag of opmerking: “Goh hoe kan dat nou dat ik niks vang!? Die kerel van de lokale hengelsportzaak zei dat dit het beste was wat ik kon krijgen qua aas!”

Meestal kan ik het dan niet laten om te gaan lachen en geef ik aan dat je soms het beste jezelf met een vis, in dit geval vaak met name binnen het karper- en witvissen, kan en moet vergelijken! Klinkt misschien een beetje gek? Maar zeg nou zelf: “Elke dag Andijvie is ook niet alles!”

http://janwib.web-log.nl/photos/uncategorized/2008/10/06/andijvie2.jpg

Wat ik hiermee aan wil geven is dat hoezeer jij ook van je lievelingskostje houdt als je het elke dag voorgeschoteld zou krijgen komt het, op een bepaald moment, ook je oren uit! Juist en zo is het ook vaak bij allerlei zoetwatervissen! Sportvissers hebben de nare eigenschap om in bepaalde patronen vast te roesten! Zeker als een bepaald soort aas goed presteert. Hier wordt dan eindeloos mee doorgevist en op een gegeven moment beginnen de vangsten dan af te nemen. Natuurlijk ligt dit dan niet aan hun wonder-aasje. “Neee!” Andere zaken krijgen de schuld!

Bijvoorbeeld het weer of de buurman die links of rechts van deze “wijsneus” zit te vissen moet het dan ontgelden. “Hij trekt alles bij mij weg! of Hij zit op mijn plekkie!” En als er niemand zit die zij de schuld kunnen geven dan heb je nog de mooie afsluiter: ” De vis doet het vandaag niet! of Ze zitten er vandaag gewoon niet!”

http://www.roofvisnet.nl/foto/2005-06-08-Ochtendje%20vissen%20002.jpg

Prachtig om te horen maar niet leuk om mee te maken als je op een gegeven ogenblik steeds met lege handen huiswaarts moet keren! Gelukkig is de oplossing vrij simpel. Neem gewoon een keer wat anders als haak-aas maar blijf wel met hetzelfde doorvoeren waar je mee begon! Klinkt misschien ook weer gek maar is eigenlijk gewoon pure misleiding voor de vissen die je belaagt. Dus gooi eens een stukje mais

http://www.agerland.nl/assets/images/mais/mais_kolf_dichtbij_vol.jpg

op de haak tussen al die maden! Pak is een keer een fluor pop-up boilie in dezelfde smaak als de boilies waar je altijd mee vist en die je als bodem-aas gebruikt. Doop die korst brood is in de tonijn-olie voor dat je deze weer zomaar “kaal” het wateroppervlak op bonjourt tussen de rest van dat halfje tijgerwit!

En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan! Maar de gedachte is en blijft vrij simpel. Andijvie kan best lekker zijn. Maar maak er is een lekker stampotje van of een stevige rauwe salade met een andere dressing. Juist het blijft Andijvie maar zal dan toch anders smaken! En zo is het ook met vissen. Pas het gewoon eens aan en gooi de boel iets om! Zeker weten dat je ze dan zo weer over de streep heen trekt!

http://4.bp.blogspot.com/_mrWfMSQNCPw/SMTqf8FWKXI/AAAAAAAACRs/tPMLK5klRBw/s400/070908-04.JPG

Succes!

Felix van der Marel.

Lees ook:Voeren & Verliezen!
Lees ook:Meer dan 1900 blogs op Sportvissen.blog.nl!
Lees ook:Karpervissen in frankrijk: Chateau De Tigny!
Lees ook:Unieke Volschubspiegels van The Great Lake!
Lees ook:JB doet het met Engelse vijftigplussers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.