Forel en Steur op de boilie!?

Wie dacht dat je alleen Karper op een boilie kan vangen heeft het goed mis! Natuurlijk is het algemeen bekend dat bijvoorbeeld Zeelt en Brasem ook niet vies zijn van zo’n lekker “balletje!”

http://www.carpcountry.com/images/Brasem%20021.jpg

Maar dat er ook nog andere vissoorten zijn, die je gewoon op vaderlandse bodem kan vangen, hier graag mee van door gaan weten een hoop vissers onder ons dus niet! Iets waar ik zo dus nog even ook op terug kom. Maar laten wij eerst nog wat andere handige info omtrent deze twee eerste soorten bekijken.

http://home.hetnet.nl/~wesley93/PLAATJESMAP/zeelt-15%20mei%2000000.JPG

Zo dacht ik dus ook, toen ik voor het eerst met boilies aan de slag ging, dat dit uitsluitend als aas voor Karper bedoeld was. Maar na heel wat jaren vissen zag ik dus net zo zeer het tegendeel hier van in. Zo kon ik zelf dus ook diverse Brasems en Zeelten op mijn lijstje toeschrijven die met een boilie de mist in gingen! Zeelt kwam dan vaak op een zoete bal tevoorschijn zoals aardbei of kersen, Brasem daar in tegen meer op hartige boilies vervaardigd van allerlei vismelen. Denk hier bij aan smaken zoals garnaal, mossel en squid!

Een gegeven wat je ook meteen, als je liever geen Brasem vangt, kan gebruiken dus door alleen met zoete boilies te vissen! Natuurlijk is geen water het zelfde! Maar goed het blijkt vaak wel te werken en is dus meteen een goede tip voor de hardcore karpervissers onder ons die liever geen Brasem aan hun haakje zien.

Iets waar ik een paar jaar geleden, tijdens een sessie met Arnout Terlouw samen, ook echt geen trek in had! Bewust deed ik dus een zoete bal, in de smaak ananas(pineapple), aan de hair en verwachtte zo geen Brasem te zien! Inderdaad Brasem zag ik die sessie dus ook niet maar er kwamen wel twee hele andere suprises de kant op!

Juist U ziet het goed! Zowel Steur als Forel kreeg ik die nacht op de kant! Maar liefst twee Steuren van allebei over de meter en dik zeven vette Forellen. Hoe bedoel je een slapeloze nacht? En natuurlijk in één woord: “Supergaaf!”

Dus als je nog eens ergens neerstrijkt waar wat van deze “species” rondzwemmen gooi er dan eens een ananas-boilie aan! En dan maar hopen dat de Brasems daar opeens niet van hun geloof zijn af gevallen!

Met een vriendelijke tropische groet,

Felix van der Marel.

Lees ook:Jan gaat toch voor Dubbelspel!
Lees ook:Mega Brasem!
Lees ook:Op Herhaling! Mega Brasem voor Felix!
Lees ook:Karpervissen met Jed Kent!
Lees ook:Italiaans Karper-geweld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.