“Two Tone Dertiger & Engelse Veertiger!”

Van Leendert a.k.a. De Grasman kreeg ik een leuk mailtje met meerdere knappe vissen, er in, opgestuurd. Toch dat deze voor Leen en zijn maatje niet van een leien dakje af kwamen glijden was ook overduidelijk. Nee, er was behoorlijk wat moeite voor nodig geweest om deze vissen te strikken.

Niet zo zeer omdat Leen & Co in Frankrijk waren, op een nog redelijk onbekend water, maar omdat de weersomstandigheden, om te vissen, zeker niet optimaal waren! Leen vangt altijd zijn “visjes” wel en dan zeker de wat grotere graskarpers( vandaar de bijnaam de grasman )zijn niet veilig in de streek waar deze visser zich normaal ophoudt! Toch was het nu andere koek en liepen de temperaturen de eerste vijf dagen op tot en met 35graden. Juist ver weg van ideaal en zeker als je wat karpers probeert te belagen. Deze worden zo sloom als de “spreekwoordelijke dikke stront door de trechter!” Toch sloeg het weer gelukkig nog om, die week, in de laatste twee dagen. Want zes vissen in vijf dagen, met dan wel deze “Two tone” dertiger erbij, was niet het resultaat wat Leen & Co er van hadden verwacht.

Maar goed na regen komt zonneschijn al was dat nu dus andersom! Juist een Karpervisser is meestal meer content dat er na veel zon een bak regen komt! De vis wordt actiever, meer zuurstof in het water en er wordt dan automatisch ook beter geaast door de aanwezige karpers. Iets wat in de “finish” nog wel even duidelijk werdt!

Leen zijn maatje wist nog een Engelse Veertiger te vangen( 41,94lbs ) wat gelijk staat aan een net geen 20kilo vis! En wat bovendien ook nog eens een onbekende vis was van het desbetreffende water! Dubbelop pret dus! Al met al eindigde de laatste twee dagen nog eens in zes vissen er boven op! Een totaal dus van twaalf vissen wat achteraf, onder deze omstandigheden, zeker geen slecht resultaat genoemd kan worden!

Met dank aan Leen en zijn maatje voor het beschikbaar stellen van de fotoos!

Topwerk mannen!

Lees ook:Perfecte Franse Rijenkarper van 47pond voor William!
Lees ook:Ardy Veltkamp’s Romanian Heavyweights!
Lees ook:Marlijn van 225 kilo zorgt voor leiding Team Ahoy Hengelsport tijdens Penn Challenge!
Lees ook:Rainbow-Goud voor Arjen!
Lees ook:Grote Spiegelkarper voor de Camera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.