Op de Karper met Hazelnoten!

Tijgernoten en pindaas zijn een bekend aas onder de meeste Karper- en Brasemvissers! Maar heb je wel eens aan Hazelnoten gedacht om mee te vissen? Dit nootje is ook echt een “killer” en zeer geliefd bij onze beschubde vrienden! Natuurlijk geldt hier wel voor dat je deze ook eerst moet weken en koken voor dat je ze zomaar aan de haak of hair kan doen. Inderdaad zomaar in het water gooien is geen optie en ook niet gezond voor de aanwezige vissen aangezien zij dit niet kunnen verteren. Een 24 uur weken en daarna een uurtje koken moet voldoende zijn en om het te testen of de noten gaar zijn kan je een simpel trucje toepassen. Namelijk zelf doorbijten of doorsnijden. Gaat dit makkelijk zit je al in de goede richting! Bekijk ook gewoon even de binnenkant goed of er geen ongekookte delen meer zijn. Dit zie je al vlug genoeg aan het kleurverschil zoals bij een niet goed afgekookte aardappel. En over de binnenkant gesproken van de hazelnoot is er nog dus een voordeel wat om de hoek komt kijken. Deze nootjes hebben namelijk een klein luchtkamertje binnenin en zinken zo mooi op het gewicht van de haak terwijl ze toch nog een beetje rechtop blijven staan. Een gegeven voor de aanwezige vis wat erg opvalt en zo dus sneller tot azen aanzet.

Probeer het eens op water met veel hengeldruk en je zal versteld staan!

Succes!

Lees ook:Hazelnoten: Dressuurdoorbrekend op Karper!
Lees ook:Brasem & Karper gek op Macaroni!
Lees ook:Connect met JRC!
Lees ook:Geen maden maar macaroni voor Karper & Brasem!
Lees ook:Lente: Vissen met tonijn op Karper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.