Gekke Giebels! deel 2!

Gekke Giebels 2Vandaag het vervolg over die gekke Giebels en wat je er tegen kan doen, tijdens het karpervissen, als deze voor de nodige problemen zorgen!

En dat zij voor problemen kunnen zorgen bewijst de foto direct! Deze ongelukkige mini-giebel zorgde er voor dat ik al heel wat uurtjes voor niks zat te wachten. Meneer mini-Giebel vondt het blijkbaar nodig om zijn liefde voor SM duidelijk te maken. Ja, je kan ze wel die gekken die zich met een paar haken in de rug op laten hijsen. Nou is dit een heel ander verhaal en dwalen we ietwat af.

Maar goed op de één of ongelukkige manier kwam de haak dus in de rug van deze jongeman terecht. Gelukkig voor hem dat ik besloot nog even in te halen voor het slapen gaan en zo er dus achter kwam dat er wel degelijk vis aan mijn haak zat. Alleen niet de vis waar je het voor doet! Juist Karper!

Overigens zorgde deze mini Giebel voor geen enkele beetregistratie. Geen tik op de top en geen piep uit de verklikkers. Stel dus dat je niet je haak-aas zou controleren voor de nacht valt dan heb je kans dat zo´n schattig visje de hele nacht met die haak, in ze rug, rond je lood spastische zwembewegingen maakt.

En dat levert je dan zeker geen karper op. Hooguit een hongerige snoek of verdwaalde meerval. En ook daar zit je niet op te wachten. Al helemaal niet omdat deze waarschijnlijk, door hun hapgrage gebit, korte metten maken met je onderlijn. De kans om één van die twee dan binnen te halen is ook minimaal.

Oplossing! Vis met vooral grote boilies en zorg dat ze kei- en keihard zijn. Dan heeft de Giebel minder kans! Het gebruik van tijgernoten kan ook nog eens helpen om minder last van Giebels op je voerplek te hebben.

Als laatste hulpmiddel bestaat er nog het mega-krimpkous wat je om je boilies heen kunt stomen! Iets wat ook zowel tegen Giebel als tegen die vervelende dwergmeervalletjes helpt! Maar dat is iets waar ik het een volgende keer weer over ga hebben.

Voor nu zou ik zeggen….Pas op…Want die Giebels zijn behoorlijk GEK!

Lees ook:Gekke Giebels! Deel 1!
Lees ook:“Chris” gaat voor Zeelt!
Lees ook:Italiaanse Winterkarper!
Lees ook:Gek van lezen? Check Visboeken.nl!
Lees ook:De Running Rig uit Het Oostblok!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.