Dikke Franse Rivier-Karpers!

ddbait-news-503Dennis Curot is zo iemand die altijd wel op de één of andere manier zijn vissen weet te vangen! En dan met name op de Franse Rivieren.

Ook dit keer weer en op een zeer uitgedachte manier. Dennis had namelijk niet ontzettend veel tijd en besloot dus wat te gaan struinen/stalken op en neer langs de Rivier. Hierbij zag hij meerdere malen ook de Spiegel, zie foto, azen in de oeverkanten. Daar op besloot Dennis in te spelen met een aas-aanbieding met hoge instant-aantrekkingskracht. Hij koos hier voor een 16mm Orient Spice( DDbait )readymade-boilie als haak-aas! Als extraatje rijgde hij deze onderlijn nog door een PVA-stick gevuld met Crustecean-feeder-mix( DDbait ) en dat zou de klus moeten klaren om even in korte tijd wat te vangen.

En ja dat lukte meneer Curot ook zeker. Leuk detail daarbij is dat hij viste met een nieuwe karperhengel( Prologic ) van maar 3.00m i.p.v. de standaardmaten zoals 3.60m of 3.90m! Een kort stokkie maar wel een ware drieponder! Ideaal om grote vissen op wild water met veel obstakels de baas te blijven. Zeker niet overbodige luxe op sommige Franse Rivieren.

Het uiteindelijke resultaat mondde uit in twee schubkarpers van rond de twintig pond en de spiegel die de weegschaal tot dik over de 36 pond liet gaan!! Klus geklaard!

Lees ook:Karper-toetje voor Andrea!
Lees ook:Matthieu vangt 19kilo+ Winterkarper!
Lees ook:Artikel:Dennis de Wilde in nieuwe Spiegelmagazine 24!
Lees ook:Dikke Karpervangsten voor Nicolas & Denis!
Lees ook:Matthieu succesvol in Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.