“Willen ze al Bijten!?”

Jakub goes TexasDe standaard opmerking van passerende mensen aan de waterkant is negen van de tien keer: “Willen ze al bijten!?” Best grappig als je dan een vis zoals de Alligator Gar kan laten zien! Ik denk zelf dat menig passant het dan op een rennen zet of zeker met kippenvel je stek verlaat!

Niet zo gek als je bedenkt dat de “Gar” inderdaad geen vis is om mee te spotten! Sterker nog deze kruising tussen… laten wij zeggen: Krokodil en Snoek laat echt niks van je heel! Het is dan ook niet aan te raden om op de wateren waar deze monsters rondzwemmen wat baantjes te gaan trekken. Het zou zo maar is je laatste kunnen zijn. Maar goed wie had het over zwemmen….

We willen natuurlijk gewoon er op vissen. Maar ook dan moet jij zowel als je materiaal van zeer goede huize komen! Stalen leaders en stalen boten zijn hierbij een prioriteit. En dat is “no joke” want bijvoorbeeld een houten boot gaat het niet “overleven” als er een Gar aan boord moet worden onthaakt! De splinters en stukken hout vliegen dan zeker om je oren!

Maar wees gerust want in Nederland zal je deze vis dus nooit tegenkomen. Al was ik eerlijk gezegd wel even van plan om er een aantal uit te zetten. Handig tegen overtollige koeten en meeuwen( zie vorige blog )die je voerstek domineren! Geintje!

Maar genoeg onzin voor vandaag! Zou je eens op Alligator Gar willen vissen kan je het beste naar Amerika( Texas )vliegen of nog wat zuidelijker( Amazone )kan je ze ook vinden. Laat het mij wel even weten als je gaat….ik neem graag je visspullen over voor een prikkie!

P.s. vergeet je zwembroek niet!

Lees ook:Grote vis op de vliegvishengel!
Lees ook:Mini-Monstervis!
Lees ook:Hofman & Pilaar! Avontuur in de Alpen!
Lees ook:VisTV: Vissen op Gul & Wijting!
Lees ook:Vissen met fluorocarbon-onderlijnen op Snoek!

2 reacties op ““Willen ze al Bijten!?”

  1. monika

    Wat een kicken vis is dit zeg !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Ja, Mo….die had jij zelfs in het echt kunnen zien toen je in Texas was…daar komen zij veel voor die Alligator Gar’s!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.