Ultima Pure Power! 100% Pure Fluorcarbon hoofdlijn!

IMG_2817Als consultant zijnde voor Ultima krijgen ik en de andere jongens, in het team, met regelmaat wat “nieuws“ in onze handen gedrukt. Uiteraard met de vraag daarbij om dit aan een grondige test te onderwerpen.

Niet elk product wordt natuurlijk zomaar opgenomen in het assortiment. Een nieuwkomer is de Pure Power hoofdlijn. Deze is gemaakt van 100% fluorcarbon. Niks nieuws hoor ik je denken maar Ultima zou Ultima niet zijn als deze lijn niet nog meer verrassende eigenschappen in zich zou hebben!

Het is namelijk de eerste 100% fluorcarbon hoofdlijn in een zogenaamde “dyed version!“  Juist dit betekend dat de lijn anders van kleur is dan het standaardkleurige fluorcarbon. Niks mis mee maar werkt alleen op helder water. Met gewoon fluorcarbon in troebel water vissen werkt dus eigenlijk niet!! De lijn zal dan namelijk weer deels waarneembaar zijn door schuwe karpers.

Iets wat je met deze “dyed-version“ dus niet zal gebeuren! Tevens is de lijn uitermate geschikt om flinke afstanden mee te halen. Door een uniek proces wordt deze lijn namelijk heel “soft“ gemaakt en dit veroorzaakt weer minder wrijving langs bijvoorbeeld de ogen tijdens het werpen! Iets wat je direct merkt als je er een paar keer flink mee heb lopen smijten.

En dan zijn we er nog niet want de Pure Power is ook nog eens behoorlijk rekvrij maar zorgt toch voor genoeg demping tijdens een dril. Zinkt daarbij als een baksteen en blijft goed plat tegen de bodem liggen. Juist Pure Power heeft alles in huis om de meest sneaky karpers er in te laten tuinen!

Natuurlijk kun je deze lijn ook in de andere takken binnen het sportvissen gebruiken. Denk aan pen- en roofvissen. Maar je kunt er ook stiff rigs van vervaardigen of het zelfs als een leader of voorslag gebruiken in de dikkere versie.

De eerste test-berichten liegen er in ieder geval niet om. Pure Power zal in vier diktes op de markt komen als alle lichten op “groen“ staan! In 28/00-4,6 kg, 30/00-5,5 kg, 33/00-6,8 kg en 36/00-7,2 kg. Verkrijgbaar op spoelen van 200 en 600 meter! Binnenkort meer nieuws over Pure Power!

Natuurlijk kun je ook even op de site van Ultima zelf kijken. Hier kun je alle producten, vangsten en verslagen van de diverse teams bekijken.

http://ultimauk.com/home.htm

Lees ook:Ultima: Pure Power Fluorocarbon hoofdlijn! Extra zacht & soepel!
Lees ook:Ultima Power: De meest betrouwbare hoofdlijn voor het vissen op Zee!
Lees ook:Ultima zorgt voor Anti-Eject!
Lees ook:Vissen met de Zig-Rig: Ultima Power Zig zorgt voor de perfecte presentatie!
Lees ook:Rig-Talk: Ultima Power Stiff ideaal voor het vissen met stiff rigs op Karper!

4 reacties op “Ultima Pure Power! 100% Pure Fluorcarbon hoofdlijn!

  1. Ben

    Is er al bekend wanneer deze lijn verkrijgbaar is ?
    Wil dit jaar met 100% fluor lijnen gaan vissen, wordt de pure power of x-line.
    Is er iemand die met beide lijnen gevist heeft, en zijn voorkeur kan geven.
    En wat gaat een klos van 600meter kosten ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Ben ik zal het eens voor je navragen! Ik neem aan dat Ultima deze wel echt uit gaat brengen. Van die andere lijnen weet ik niks af eerlijk gezegd….vis zelf op dit moment met Powercarp van Ultima….ook 100% fluorcarbon hoofdlijn en bevalt me best….de power plus is ok! Zijn ook rollen van tegen de 1000 m aan in pak hem beet 30/00 – 35/00 En qua prijs zit je ergens boven de twintig euro….

        /   Beantwoorden  / 
  2. P.J.van Stralen

    Utima(en verkopende dealers) zijn nogal mislijdend in de verkoop van hun lijnen. Zo kocht ik, via internet, rolletjes ultima saltwater fronline fluorocarbon in de veronderstelling en bevestiging dat het hier om fluorcarbon ging.Het blijkt het echter helemaal niet te zijn

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Beste P.J. Ik zou zelf persoonlijk nooit zoiets, als lijn of onderlijnmateriaal, snel via internet kopen. Dat is ten eerste een tip. Gewoon vanwege het feit dat dit toch de producten zijn die erg de doorslag kunnen geven in je visserij. Ik heb dergelijke producten liever zelf in mijn handen voor ik deze aanschaf. Zo zook in een winkel zal ik eerst vragen of ik het open mag maken om te bekijken en eventueel te testen op sterkte. Zeggen ze dan al nee zal ik er ook niks kopen. Wat betreft de ultima rolletjes voor zoutwater heb ik geen ervaring mee. Wat wel zou kunnen is inderdaad dat de lijn zelf niet geheel uit fluorcarbon bestaat maar uit een coating van fluorcarbon en een gewone kern van nylon/monofilament. Is inderdaad, als dat zo is, een beetje misleidend en ook jammer maar een goede les voor de volgende keer. Niet via internet kopen en jezelf op de hoogte stellen, over iets, plus zeker wat je koopt. Succes ermee.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.