Op Karper! Hartig of zoet aas!?

Speciaal een berichtje voor de karpervissers onder ons vandaag!

http://users.skynet.be/carplovers/karper/karperfotoalbums/Bert%20Cuypers/2005/tn_F%20Spiegel%2022.8kg%203-6.jpg

Vandaag de dag vist bijna iedereen met boilies! Niks bijzonder aan hoor ik je al denken. Nee inderdaad niet maar soms wel heel verwarrend met het grote aanbod wat er bestaat aan diverse smaken! Twintig jaar geleden, toen ik zelf een jaar of twaalf was, viste bijna elke karpervisser uitsluitend met zoete boilies! Banaan, aardbei en tutti-frutti waren toen echte killers!

Deze smaken stonden bijna altijd garant voor veel en mooie vangsten. Toch kwam daar dus langzaam verandering in en kwamen er andere smaakjes om de hoek kijken! En nee, niet alleen nog maar van die zoete “ballen.” Nee, er kwam steeds meer variatie in. Zo kwamen de varianten op basis van birdfood-mix en op basis van vismeel. Populair waren toen opeens smaken zoals Scopex en Monstercrab.Dit gegeven gaf de aanwezige karpershttp://www.hsvog.nl/kca/Afbeeldingen%20KCA/Logo%27s/SP%202005.jpg ook een nieuwe impuls om te “vreten” en vangsten die op de zoete boilies terugliepen werden resoluut van tafel geveegd door deze nieuwkomers! Achter elkaar kwamen de dikke vissen er weer uit. Toch hoe snel iets nieuws weer een hoop kan doen opleven binnen jouw visserij, hoe snel dit ook weer kan doodlopen.

Dit brengt mij dan ook weer bij de clu van deze blog vandaag. Want zoals ik al eens eerder aangaf stappen vissers niet snel en graag af van iets wat goed vangt. Ja, zelfs als de vangsten beduidend minder worden! Oplossing: “Blijf meegaan met de evolutie binnen het boilie-tijdperk!

Ook al heb je nog zo je gemengde gevoelens er over of het wel of niet werkt!? Probeer het gewoon eens! Ja heb je…Nee kan je krijgen! Hiermee wil ik dus zeggen dat je ook vertrouwen moet kunnen opbouwen in een bepaalde nieuwe smaak boilie. Geef het de kans om zich zelf te bewijzen! Want zeg nou zelf…stug doorvissen met iets wat niet vangt brengt je ook geen steek verder. Toch?http://www.fishmania.sk/eshop/images/stories/frank2.jpg

En wie niet waagt…die niet wint! Pak is zo’n nieuwe hedendaagse smaak met bijvoorbeeld knoflook, chili of tonijn erin uit de schappen van je lokale hengelsportzaak. Koppigheid levert geen extra vis op! Nieuwsgierigheid wel! Wees bereid om eens wat anders te proberen dan gaat er waarschijnlijk een geheel nieuwe weld voor je open!

Succes en vang ze!

Met vriendelijke groet,

Felix van der Marel.

 

Lees ook:Karperfoto’s uit de oude doos: Felix van der Marel in Duitse Blinker-magazine!
Lees ook:Forel en Steur op de boilie!?
Lees ook:Karperfoto’s uit de oude doos!
Lees ook:Alle Boilies op een rij op één website: Boilies.nl!
Lees ook:Pop up’s niet voor menselijke consumptie!!

8 reacties op “Op Karper! Hartig of zoet aas!?

  1. Maurice van Roon

    Ik heb laatst een readymade knoflook balletje geprobeerd volgens mij van Select Fishing. Dit kosten me bijna me relatie tering wat stinken die ballen zeg. Had ze in een emmertje gedaan maar de lucht trekt in het plastic en de schuur kan ik professioneel laten reinigen echt niet meer normaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. felixmarel

    Geweldig! Mooie reactie Maurice!

    thanks!

    Felix.
    p.s. tijd voor wat crab xl!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Leendert

    Mooi artikel en zeker iets wat een extra vis kan opleveren, maar ik moet voor de zelfdraaiers toch even een opmerking plaatsen; als je knoflook aan je mix wil toevoegen ga dan niet verder dan max 5 % anders schijnt het een averechts effect te hebben (geld trouwens ook voor aminol, maar dan vanaf zo’n 10%) of ga es helemaal back-to-basics een maak jezelf een boilie zonder flavours of kruiden. De vis vind je aas toch wel, btw ooit al eens een zoetwaterkreetje, mossel of bloodworm geroken?? ik kon dr weinig uit op maken.. vergeet niet dat karpers een onderscheidend vermogen hebben van 1 ppm (parts per million) wat wil grofweg wil zeggen dat ze 1 deeltje van een bepaalde stof kunnen waarnemen tussen 1.000.000 andere deeltjes!!

    No offence felix;)

    GRZ

    “Grasman”

      /   Beantwoorden  / 
  4. Felix van der Marel

    Bedankt voor de tip Leen! Het gegeven dat een karper op een miljoen deeltjes…1 deeltje kan “waarnemen” heb ik ook al eens meegenomen in een artikel…Helemaal ook zo gek niet met geloof ik 300 “smaakpapillen” op 1 vierkante mm!! Ik ga daar volledig met je in mee!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. René

    Oooh vandaar dat jij niks vangt Maurice

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Hahaha…ow ow ow…Maurice laat die readies nou tog is staan man! Klatser!

        /   Beantwoorden  / 
  6. René

    Hahaha nee hij had ze stiekem opgesnoept, vandaar dat het zijn relatie bijna kostte.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Felix van der Marel

    ja maus je moet die balletjes niet opeten hé!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.