Het ware verhaal achter de Wereldrecord-Karper Scar!

scar 2000Jaren heb ik altijd gedacht dat de bekende vis Scar door een stuk leadcore zijn naam te danken had. Deze wereldberoemde Karper heeft natuurlijk een lelijke herkenbare “geul” in zijn rug zitten waar je U tegen zegt…

Nou is leadcore een uitvinding van de laatste paar jaren en zwemt Scar al veel langer zo rond. “Ja, Felix je moet ook niet alles geloven wat ze je wijsmaken!” Maar goed op de foto links, hoe gek dat ook is, zie je nog een hele jonge Scar! Deze foto is uit 2000 en dus tien jaar oud. Maar nu het echte verhaal achter het litteken van Scar. Want hoe komt dit nu echt? Dit gebeurde in de tijd dat er waarschijnlijk ook nog geen bewaarzakken bestonden en een paar idiote Franse lui een andere manier bedachten om hun gevangen vissen te “bewaren!”

Hoe? Door middel van met nylon een soort lus te maken en deze om de Karper heen aan te trekken. Zo konden zij de Karpers in het water houden en steeds opnieuw eruit halen om op te scheppen tegen een ieder die dan langs kwam. Toch dacht Scar daar anders over en heeft zich, tijdens zo’n moment, weten los te breken! Jaren daarna heeft de vis zo rondgezommen met de lus van nylon om hem heen. Uiteraard groeide Scar door maar bleef de nylon-strop dezelfde grootte. Uiteindelijk kwam het zover dat het nylon zelfs de huid in groeide van Scar.

Toen Luke uiteindelijk eigenaar werdt van Les Gravieres is dit allemaal opgelost en hebben zij Scar verlost van zijn wurg-touw! Een verhaal apart maar goed Scar is en blijft dan ook een hele aparte vis…

scar

Lees ook:Nieuw Wereld-Record-Karper!! Scar gevangen op 99lb!!!
Lees ook:PB-Leadcore-voordeel! Drie halen, één betalen!
Lees ook:Solar Tackle: Weed-rigs, leadcore & leaders!
Lees ook:Gekke Giebels! deel 2!
Lees ook:De keuze: Nylon of gevlochten lijn?

3 reacties op “Het ware verhaal achter de Wereldrecord-Karper Scar!

  1. Erwin van Hensbergen

    Goh, leuk verhaal Felix. Nooit geweten. Het heeft kennelijk niet veel indruk op hem gemaakt;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Felix van der Marel

    Rene ik denk dat menno bedoelde dat er nu ook n foto was aangezien hij hier dagelijks ook een kijkje neemt. Menno nog bedankt voor de link!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Menno

    Graag gedaan Felix, jij ook bedankt en keep up the good work!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.