Vissen met Maïs!

maisriggie!Het gebruik van maïs is een goed hulpmiddel om wat vis te vangen. Maïs wordt dan ook al niet voor niks decennialang gebruikt binnen bijna alle takken van sportvisserij op zoet water. In grondvoer, lokvoer, boiliemixes en gewoon om mee te voeren of voor op/onder de haak!

Op de haak aangeboden is bijvoorbeeld goed om wat brasem en graskarper te verleiden! Toch kan je de grotere gewone karpers er ook een plezier mee doen! Mits je het een beetje netjes en verzorgd weet aan te bieden. De foto is hier een goed voorbeeld van hoe je dit zou kunnen aanpakken.

stap één: Maak de hair lang genoeg om er zeker drie á vier korrels aan te kunnen rijgen.

stap twee: Zet nu eerst een lijnstopper op de hair. Deze schuif je aan nadat je de korrels er op geregen hebt met b.v. een fijne boilienaald. Dit doe je om de boel te fixeren en dat het niet over je hair gaat schuiven tijdens b.v. het ingooien!

stap drie: Als laatste kan je er nog een klein stukje geel schuim boven op zetten en dan een stoppertje. Het stukje schuim zorgt ervoor dat de boel net van de bodem afkomt en zo nog eens, buiten de gele kleur van het maïs en het schuimpje zelf, extra opvalt voor passerende karpers!

Succes!

Lees ook:Pelletvissen & simpele stoppers!
Lees ook:De onverwoestbare panty!
Lees ook:Connect met JRC!
Lees ook:Zonder “haar“ op Graskarper!
Lees ook:Rigs: De lengte van je hair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.