Zonder “haar“ op Graskarper!

MEGAGRAS!Voor diegene die nu al naar de tondeuse grijpen en aan een coupé “vleespet“ denken!? STOP! Met zonder “haar“ bedoel ik natuurlijk het vissen zonder “hair!“

Iets wat met Graskarper heel goed mogelijk blijkt te zijn. Sterker nog, dit werkt soms beter dan het vissen met een hair onder de haak. Dus het vissen zoals je het gewend bent op normale Karper zoals schub en spiegel. Dan wordt de boilie, tijgernoot of pellet vaak op de hair aangeboden. Gewoon vrij onder de haak als het ware.

Toch zijn Grassies gekke vissen die vaak, op die manier, heel raar gehaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld zwaar in de bovenlip! Iets wat ook niet de bedoeling kan zijn en nog gekkere drils op kan leveren als dat je al gewend bent met deze zoetwater-mafkezen! “Want dat zijn het!“

Buiten dat kan je zo ook vergif er op in nemen dat je zo´n flinke “duikboot“ eerder kan verspelen. Oplossing!? Gewoon zonder hair vissen! Dus je haak-aas direct op de haak aanbieden. Neem gewoon een flinke dikdradige klauwhaak en prik hier bijvoorbeeld een halve boilie op. Zorg wel altijd dat een deel van de haakpunt er net uitkomt. Zo kan je als het ware, bij het aanslaan, de haak beter zetten. Je weet dan zeker dat de haak al licht prikt en doorschiet op het contra gewicht wat de Graskarper levert bij het wegschieten! En dan…..

Dan kan het feest beginnen! Maak je dan maar op voor een spannende dril!

Lees ook:Met gedroogde pruimen en abrikozen op Graskarper!
Lees ook:Vissen met Maïs!
Lees ook:Vissen op Graskarper in Miami!
Lees ook:Grote Graskarper, 15,5 kg, voor Tamara van CC Moore!!
Lees ook:Forel en Steur op de boilie!?

4 reacties op “Zonder “haar“ op Graskarper!

  1. Leendert

    Gewoon een semi longshank,fox serie bijv., maatje 10. Hair in de bocht laten uitkomen met 2mm speling tussen haakbocht en aas, nooit problemen mee gehad.

    Het fout haken komt vooral door het andere ass gedrag van de grassen. Ze pakken het aas op in plaats dat ze het opzuigen, bij een langere hair kan de haak zich dan nog buiten de bek bevinden, gevolg, je krijgt een run en slaat op niks….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Felix van der Marel

      Leendert de “grassman“ bedankt voor jou toevoeging hier op. Jij vist dus ook vrij direct tegen de haakbocht aan! Doe er Uw voordeel mee beste bloglezers en probeer het ook eens zoals Leendert het beschreven heeft!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Leendert

        nu we het er over hebben, grassen lijken een voorkeur te hebben voor pop-up aanbiedingen, of sneaky zinkend-op-de-haak aanbiedingen!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Felix van der Marel

          Ja, daar zit ook zeker een kern van waarheid in. Zo heb ik persoonlijk goede ervaringen gehad met gele pop up´s en oranje wafters! Beide zoete smaken….zoals Banaan, pineapple en perzik. Vooral de Perzik wafters bleken ook aardig in trek bij de brasems….Wat ook leuk kan werken is een geel stukje foam boven op een zinkende knikker. Dat de haakpunt eigenlijk net opgetild wordt en op de bodem rust…..

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.